pirmdiena, 2014. gada 2. jūnijs

Brīvdabas muzejā tiek rīkots Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus 7. un 8. jūnijā


Jūnija sākumā jau vairāk nekā 40 gadus Brīvdabas muzejā tiek rīkots Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus. Šogad tas notiks 7. un 8. jūnijā.

http://www.liveriga.com/lv/2713-tautas-lietiskas-makslas-gadatirgus-latvijas-etnografiskaja-brivdabas-muzeja

Tautas lietišķās mākslas gadatirgus Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā


Jūnija sākumā Latvijas Etnogrāfiskajā – pašā lielākajā – brīvdabas muzejā tiek rīkots tautas lietišķās mākslas izstrādājumu gadatirgus. Latvijas prasmīgākie kalēji un pinēji, audēji un keramiķi, kā arī citi amatnieki visas dienas garumā piedāvās savus darinājumus. Atmosfēra gluži kā senlaikos – apmeklētājus priecēs folkloras kopu dziedājumi un tautas danči. Piedzīvot īsti latvisku garu var tieši Brīvdabas muzeja gadatirgū.

Vasaras gadatirgus Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiek jau vairāk nekā četrdesmit gadus. Neskaitāmām ģimenēm tā ir kļuvusi par tradīciju – reizi gadā doties palūkoties, ko jaunu paveikuši Latvijas prasmīgākie meistari. Gadatirgus dienā muzeja plašā teritorija ir ļaužu pārpilna. Senatnīgos stendos savus darinājumus tirgo šuvēji, ādas apstrādes meistari, koka amatnieki, rotu meistari, kalēji, pinēji, audēji, keramiķi, kā arī adītāji no visām Latvijas vietām.
Sev tīkamo šeit atradīs gan rotāties kārie, gan saimnieciski noskaņotie. Te var ieturēt arī gardas maltītes – vai nu sēžot uz raupjajiem soliem augsto koku paēnā, vai arī baudot cepešus un kādu alus kausu Brīvdabas muzeja krogā. Un kur gan citur vēl baudīt tik mīkstus un sulīgus pīrāgus, vēl pēc alkšņu dūmiem smaržojošas desas un sātīgu mājās ceptu maizi! Īpašu noskaņu rada dažādas brīvdabas aktivitātes – notiek deju un folkloras kopu koncerti, tautas teātru izrādes. Visi, kuri vēlas, var iesaistīties rotaļās un dančos. Gadatirgū jo īpaši mīl bērnus – mazajiem ierīkoti rotaļu laukumi un tiek rīkotas dažādas atrakcijas.
Kopsavilkums
Datumi:
2014-06-07 09:00-17:00

2014-06-08 09:00-17:00

Vieta: Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs
Adrese: Brīvības gatve 440
Mājaslapa:
http://www.brivdabasmuzejs.lv/