trešdiena, 2014. gada 11. jūnijs

2014. gada planētu cilpu cilpas

Planētu cilpas

Raugoties no Zemes, planētas pārvietodamās "met cilpas". Šīs cilpas veidojas, summējoties Zemes un planētas orbitālajai kustībai. Lielāko daļu laika planēta pārvietojas tiešajā kustībā no Rietumiem uz Austrumiem jeb direkti (D). Kad Zeme savā riņķojumā ap Sauli panāk planētu, tā "apstājas" un sāk pārvietoties šķietamā atpakaļvirzienā – retrogrādi (R). Kad Zeme pagājusi garām planētai, atsākas tās tiešā kustība – direkts (D).


Saule un Mēness var būt tikai direkti. Jo tālāk planēta no Saules, jo retāks un ilgstošāks būs tās retgrogrādais periods.


Direktā periodā planēta pauž savu dabisko raksturu, ļaujot arī cilvēkiem brīvi realizēt savas ieceres, atbilstoši planētas dabai, raksturojumam.


Retrogrādā periodā planēta koncentrējas uz iekšēju sakārtotību, resursu pārdali, pārskatīšanu, atgriešanos pie iepriekšējām iestrādēm, pie atkārtojuma. Tas nozīmē, ka arī cilvēki no ārpasaulīgām lietām labprātīgi vai tiek spiesti pievērsties gara un iekšējās pasaules plānam.


Retrogrādā planētu cilpas pārliek ietekmi no savas redzamās darbības un “kustības uz priekšu” uz planētai atbilstošu procesu bremzēšanu. Šajā laikā nevajag uzsākt jaunus planētai atbilstošus projektus. Labākais, ko retrogrādā stāvoklī var darīt, ir padziļināti pētīt un izstrādāt planētai atbilstošo enerģiju.
Šo planētu cilpu apzināšana ir kā rifu karte kuģa kapteinim, paverot lielākas iespējas prognozēt kļūmes dažādās sfērās un izmantot tos kā atspēriena punktus.

2014. gada planētu cilpu cilpas


Jāatzīst, ka 2014. gada sākums ir retrogrādiem periodiem pārbagāts, kas nozīmē, ka pretrunā ar jaunām darbībām. Padodas viss, kas ir vērsts ar skatu atpakaļ, uz paveikto, uz sakārtošanu, pārskatīšanu. Īpaši, ja vienā laikā pārklājas vairāku planētu retrogrādi.


Īpašu retrogrādo planētu pārbaudījumu izjutīs uzņēmēji laika posmā no 06. 02. līdz 20.07. Proti, šā perioda sākumā no 6. februāra vispirms biznesam muguru pagriež debesu sakarnieks Merkurs, radot Dižčika periodu un nopietnas komunikāciju problēmas. Tik tikko atguvušies 28.02. jau nākamajā dienā 01.03. biznesu ķer jebkurai darbībai svarīgais Marss (tā jau atrodas sev neizdevīgajā Svaru zīmē), sašūpojot jebkuru partnerību un darbus līdz pat 20. maijam. Ar to vēl nav gana – dienu vēlāk – 2. martā arī trešā biznesa planēta, kas atbild par stabilitāti un ilgtermiņa izturību Saturns, līdz pat 20. jūlijam sāk mest ačgārnās debesu cilpas. Tas nozīmē, ka nekādu lielu izaugsmi, attīstību uz priekšu nevar plānot, Jānodarbina ar pārkārtojumiem, esošā tirgus apgūšanu un pilotprojektiem. Šajā laikā uzzināsiet, cik dārgi maksā kļūdīšanās. Gatavojoties šim laikam, neliek „visas olas vienā groziņā”, neparedz konkrētus darbus. Pielāgojas mainīgiem apstākļiem un laikus nodrošinās pret provizoriskiem riskiem.  

 
Retrogrāds Merkurs jeb Dižčika laiks
(īpaši, kad pārklājas ar ikdienas čika laikiem) Par Dižčika laiku.
6.02. plkst. 23:44 - 28.02. plkst. 16:00 Ūdensvīra zīmē
7.06. plkst. 14:56 - 1.07.  plkst. 15:49 Vēža, Dvīņu zīmē
4.10. plkst. 20:03 - 25.10. plkst. 21:16 Skorpiona, Svaru zīmē

Jupitera cilpa jeb skats iekšpusē
no 8.12.2014. Lauvas zīmē

Saturna cilpa jeb pārkārtojumi
02.03. – 20.07. Skorpiona zīmē
Retrogrāds Saturns Svaros stingrāku roku pieskatīs Auna, Vēža, Svaru, Mežāža zīmes. Kā labais skolotājs Saturns padomus dos Dvīņu un Strēlnieku zīmēs dzimušajiem.
Retrogrāds Saturns, tāpat kā Jupiters, visvairāk ietekmē sociālo dzīvi. Tos, kuri ieņem valsts amatus, darbojas valsts struktūrās, likumdošanā.
Periods, kurā nevajadzētu uzsākt jaunus darbus, bet jāizvērtē iepriekš paveiktais.
Nav ieteicams iegādāties, reģistrēt nekustamo īpašumu, mainīt dzīvesvietu, parakstīt svarīgus dokumentus, slēgt laulības.
Laiks, kad neko nevar noslēpt, viss nāks gaismā. Jebkura mānīšanās tūdaļ tiks sajusta.
Interese par mistiku, neizprotamo, apslēpto.
Sabiedrība tiek noskaņota pēc iespējas vairāk gūt materiālus labumus, liekot lietā intuīciju.
Pazīmes: periods, lai pārskatītu savu darbības struktūru un to pilnveidotu, izmantojot uzkrāto pieredzi; liek atgriezties pie iesāktajiem, pusceļā paveiktiem darbiem;
tiek salikti visi punkti uz „i”; rodas iespējas labot kļūdas, ieviest korekcijas turpmākajos plānos; nepieciešams ieklausīties intuīcijā; vēlme iegūt iekšēju stabilitāti un mieru;
gaisā virmo pārmaiņu gars; revīzijas, pārbaudes sabiedriskajās iestādēs.
Negatīvās iezīmes:  zūd stabilitātes sajūta; uzsāktās lietas neiet pēc plāna – ievelkas; pazemināta atbildības sajūta; pienākumu un saistību neizpildīšana; sajūta, ka pasaule pret jebkuriem centieniem ir nevērīga; grūti koncentrēt uzmanību uz kaut ko vienu; nespēja adekvāti uztvert apkārt notiekošo; cilvēki jūtas neaizsargāti, pietrūkst iekšējā spēka un pārliecības; vāja iekšējā enerģētika.


Retrogrāds Urāns, Neptūns, Plūtons
 Vismazāk sajūtams individuālā plānā. Tālo planētu pozīcijas tiek raksturotas kopumā, saistītas ar globāliem un sabiedriskiem faktoriem.

Urāna cilpa Auna zīmē: 22.07. – 22.12
Retrogrādā perioda laikā rodas saspiestības sajūta, rīcībā trūkst plašuma brīvības. Zūd harmonija attiecībās ar priekšniecību un augstākstāvošām instancēm. Piemērots laiks, lai atrastu sen aizmirstu uzlabojumu vai jauninājumu un iedzīvinātu tos.
Urāna cilpu visvairāk izjutīs Auna, Vēža, Svaru, Mežāža zīmju sākuma datumos dzimušie.

Neptūna cilpa Zivju zīmē: 9.06. – 16.11.
Izgaismo šķietamu veiksmi. Tomēr vienlaicīgi arī palīdz izvairīties no ilūzijām. Pastāv bīstamība aiziet no dzīves grūtībām fantāziju pasaulē, alkoholismā un narkomānijā.

Plūtona cilpa Mežāzī: 15.04. - 23.09.
Cilvēku dzīvē „uzpeldēs” pagātnē bijušie cilvēki un apstākļi. Parādīsies iespējas tikt vaļā no veciem parādiem un pārveidot dzīves struktūru, izmantojot pagātnes pieredzi. Tiks atjaunota ideja par kādreiz pastāvošu autoritāru režīmu.
Publicējot materiālu, atsauce uz Kristapu Baņķi un Astrologi.lv ir obligāta.

http://www.astrologi.lv/blogi/astro-abc/Raksti/1145/PLANETU-CILPAS-2014/

http://www.astrologi.lv/astro_karte/meness_zime/