trešdiena, 2014. gada 5. marts

IZPĒTI SAVU MĒLI!


Mēle, papildus citām svarīgām funkcijām, pilda organisma spoguļa funkciju – pēc tās var pateikt gan organisma imunitātes stāvokli, gan diabētu, gan problēmas ar nierēm…
Tīra mēle, bez aplikuma it kā liecina par veselu gremošanas sistēmu. Taču viss nav tik vienkārši. Mēlei ir spēja atspoguļot praktiski visu orgānu un sistēmu stāvokli. Piemēram, mēles gals atbild par orgāniem, kas atrodas iegurnī, mēles vidus kreisajā pusē – par aknu, bet pa labi par liesu. Mēles malējās daļas norāda uz plaušu stāvokli – gan labās gan kreisās. Kuņģis tiek projecēts visā vidējā mēles daļā. Un tā tālāk…
Jo biezāks aplikums, jo dziļāka problēma vai slimība.
Tādēļ jebkura šo orgānu saslimšana obligāti būs redzama pēc mēles. Svarīga ir arī aplikuma krāsa un aplikuma īpatnības. Vispār aplikums uz mēles ir pirmā imunitātes pavājināšanās  un hronisku slimību rašanās pazīme un jo biezāks ir aplikums, jo ilgāka šīs problēmas esamība.
- Aplikums uz mēles ir disbakteriozes, stomatīta, sēņu infekcijas un citu problēmu pazīme.
- Hroniskas alkohola intoksikācijas gadījumā mēlei ir brūngans aplikums gandrīz pie pašas mēles saknes.
- Zilgana mēle ir cilvēkiem ar sirds-asinsvadu nepietiekamību, kas parādās jau ilgu laiku pirms slimības simptomu rašanās („smaguma sajūtas”, sāpēm un pēkšņa vājuma).
-Visas mēles gludums liecina par gastrītu, bet par organisma saskābšanu liecina raupjas un iekaisušas kārpiņas uz mēles.
-  „Ģeogrāfiska mēle”, kuras aplikums atgādina karti, parasti ir bērniem ar pārtikas alerģiju, bet pēc „kontinentu” un „jūru” stāvokļa var pateikt par procesā iesaistītajiem gremošanas orgāniem.
- Mēles gala apsārtums parasti liecina par iegurnī esošo orgānu saslimšanām.
 - Ja ir sāpīga mēles vidusdaļa vai tās malas no abām pusēm, iespējams ir nopietnas plaušu problēmas.
- Pampums un apsārtums uz mēles labās daļas pie mēles gala līdz tās vidusdaļai liecina par aknas iekaisuma procesiem, bet pa kreisi – par liesas saslimšanām.