piektdiena, 2014. gada 7. marts

EPIFĪZE jeb, tā saucamā, TREŠĀ ACS


Mitoloģija, kas ir visu tautu kultūru pamatā ,ir pirmais informatīvais avots, kurā caur metaforu ir iekodēta tā laika izpratne par cilvēku,tā dzīvi un visuma pasauli, kurā tas bija daļa neatņemama daļa no veseluma. Ēģiptiešu mitoloģija izpaužas kā daudzu un dažādu informatīvo attēlu kopums, kas grezno valdnieku kapeņu sienas, un dažādu valstu eģiptoloģijas zinātnes pārstāvji tās turpina pētīt līdz pat šim laikam...

Skolu izglītojošo programmu ietvaros vēstures sadaļā par seno civilizāciju kultūru arvien tiek atainots attēls,kas simbolizē visu redzošo aci,kuras stāsts attiecīgi tiek skaidrots tikai no mitoloģijas aspekta. Tātad debesu dieva Hora visu redzošā acs, par kuru eksistē dažādas (aptuveni 7 )  versijas pr to,ko simbolizē konkrētais attēls. Kādā no versijām tiek skaidrota Hora un Seta cīņa,kuras laikā Sets ievaino Hora kreiso aci, taču visuvarenais dievu tēvs Osiris to izārstē...Citās versijās tiek pausta, ka visu redzošā acs simbolizē RA-saules dieva aci, kas pieskata zemes cilvēkus...Šodienas konspirāciju teorijas autori visu redzošās acs simbolu asociē ar iluminati,tas ir, pasaules valdošās elites varas zīmi un spēku...Savukārt, dažādo mitoloģisko rakstu pētnieki nāk pie atziņas,ka stāsti ir ar vienu un to pašu nojēgu, tikai interpretēti attiecīgi laika un uztveres spēju robežās...

Kā jau attēlā redzams, piramīdu sienas gleznojums interpretēts mūsdienu cilvēka uztveres ietvaros. Tātad, tiek attēlotas cilvēku smadzenes ar epifīzes vai tā saucamā čiekurveida dziedzera izkārtojumu tajās.

No medicīniskā viedokļa. Čiekurveida dziedzerītis aizguvis tādu nosaukumu, jo tiešām atgādina priedes čiekuru tikai ļoti miniatūrīgā apjomā, aptuveni zirņa lielumā. Tas ir lokalizēts tieši pa vidu abām smadzeņu puslodēm un zem lielā smadzeņu pārsega. Šis mazītiņais dziedzerītis piedalās serotonīna( LAIMES HORMONA)  izstrādē,bet ,savukārt, melatonīns (MIEGA HORMONS) ir serotonīma atvasinājums. Tātad, laimes hormons atbild par priecīgu garatstāvokli,laimes izjūtu cilvēka psihē, bet hormona daudzums asinīs nosaka, vai cilvēks spēj just prieku, laimi vai gluži otrādi- jūtas depresīvs. Līdz ar to zems serotonīna līmenis asinīs izsauc depresīvas sajūtas, bet augts-laimes izjūtu. Epifīze jeb "trešā acs", kā šis dziedzeris izskatās un pēc konsistences atgādina dabīgu aci.

Teosofijā, kas kā zinātnes novirziens  radusies sintēzē no tradicionālās zinātnes, reliģijas un filozofijas, izvirza minējumu,ka senajiem cilvēkiem pierē bijusi trešā acs,kas atradusies starp abām uzacīm. Arī hinduisma tradīcijas iekļauj sevī "trešās acs" atzīmēšanu pieres daļā starp abām uzacīm. Tā bija un ir kā vārti uz paša cilvēka dievišķīguma apziņu sevī. Jo jau senie grieķi teica - dieva meklēšana ārpus sevis noved pie nelabā.

Ezotērikā šim dziedzerim ir piešķirta misticisma koncepcija,tas ir, spēja redzēt ārpus fiziskās redzes (ar acīm) robežām. Ar to tiek saistīta gaišredzība, intuitīvā izpausme, viss tas, kas nevar tapt konstatēts ar fiziskās apziņas uztveres ietvaros.

Jaunā laikmeta  apziņas uztveres paplašināšanās ietvaros epifīze jeb "trešā acs" simbolizē apgaismību, kas ļauj sasniegt dziļi garīgu , tas ir, psihoemocionālu stāvokļu izpratni un pieredzi saistībā ar savas dievišķās būtības apgūšanu un dzīves misijas apzināšanu. "Trešā acs" tiek asociēta ar nomoda apziņu par cilvēka enerģētisko centru- čakru darbību izpausmi, gaišredzības fenomenu, kā arī ārpusķermeņa pieredzi. Šis dziedzeris ir kā iekšējais novērotājs vai kā transformators jeb antena, kas neiejaucas fiziskās apziņas ikdienas izpausmē, taču, ja cilvēks izdara apzinātu vēlmi un piestrādā pie tās izpausmes un priekšrocību izmantošanas, tas ļauj integrēt cilvēka prāta apziņā no visuma energoinformatīvā lauka ienākošo informāciju.  Tātad, no visuma nāk informācijas dati nepārtrauktā plūsmā, ko pie labvēlīgiem apstākļiem(vesels dziedzeris) uztver epifīze, taču cilvēka prāta apziņā nonāk tikai tā informācija, ko uzskatu un pārliecību sistēmas filtrs ļauj apzināt. Tas ir, tiek iedarbināts princips - MUMS IR PĒC MŪSU TICĪBAS, kas ,savukārt, veidojas uzskatu un pārliecību sistēmā, veidojot apburto loku....  Līdz ar to, mainot uzskatus un pārliecības, tiek mainīta uztvere..

Daoisms - Ķīnas tautas reliģiski filozofiska uzskatu sistēmas viens no novirzieniem arī atzīst "trešās acs" nozīmi cilvēka dzīvē. "Dao" nozīmē ceļš...Ceļš no fiziskā Es un dievišķā Es apziņu....Tātad tiek praktizētas meditācijas, kurās trenē epifīzes dziedzeri jeb trešo aci" , kas ļauj pārņemt prāta funkcijas apzinātā kontrolē, tas ir, ietekmēt domu plūsmu līdz pat to apstādināšanai nevis pakļauties domu plūdumam bez jebkādas apzinātas spējas tās kontrolēt. Vairums no iesācējiem meditāciju praksēs tieši saskaras ar faktu, ka domas novirza no meditāciju procesa.

"Trešā acs" atrodas 6. čakras zonā,  kas ir ķermeņa enerģijas centra punkts, kas savieno un harmonizē smadzeņu labo un kreiso puslodi.

Kristietībā "trešās acs" aktivizēšanu var salīdzināt ar svētās trīsvienības spēku, kas neitralizē dualitātes domāšanas veidu. Tas ir, cilvēks "mētājas" no " sliktā" "labajā" un otrādi, neizprazdams abu pušu nozīmi veseluma izpratnes veidošanā. Tālab ļoti daudz akcentēta abu spēku nozīme cilvēka dzīvē, bībeles vārdiem sakot, lai labā roka nezina, ko dara kreisā roka...Tas aizved caur paša pieredzi uz apziņas evolūciju, kur rasta IEKŠĒJA IZPRATNE par vajadzību redzēt,dzirdēt,just u.t.t.  ar sirdi, jo SIRDS NETIESĀ,TĀ VISAM ĻAUJ BŪT BEZ NOSACĪJUMIEM....Tas ir šis laikmets, ko reliģijas gaida kā mesijas atnākšanu..Kristus atnākšanu,lai atkal cilvēci glābtu no pašas radītiem maldiem...

Taču laikmets liecina par ko citu, KATRS PATS SEV PRAVIETIS, KUNGS UN SAIMNIEKS BRĪVĀ IZVĒLĒ UN ATBILDĪBĀ PAR TO, KO PATS RADA. Tātad, runa ir par Kristus apziņu...
Islāma reliģijā tiek vēstīts, ka pravietis Muhameds ir pēdējais pravietis, kas nācis aicināt cilvēci uz garīgo atmodu...Jā, jo katram PAŠAM JĀKĻŪST SEV par pravieti nevis jāmaina visi citi ap sevi...
Neognosticisma (no grieķu val. neo-liberāls, gnosis- zināšanas) idejas, kas aizsākušās kā dažādi liberāli viedokļi par reliģijas aspektiem un kas pārsvarā izpausti kristīgajā ticībā, pauž minējumu, ka Jāņa atklāsmes grāmata satur metaforisku aprakstu par kundalini enerģiju, kas,savukārt, aktivizē visu 7 enerģētisko centru-čakru darbību, apvienojot cilvēkā kā kosmisko enerģiju, tā arī planētas zemes enerģiju.


Profilakse. Šobrīd planēta Zeme ir ļoti piesārņota, un līdz ar to čiekurveida dziedzeris ir apkaļķojies, jo traucēti metabolisma procesi organismā, un ķermenis tiek pārsātināts ar šlakvielām un līdz galam nepatērētiem sāļiem, minerāliem, kalciju ieskaitot....Ar to jāsaprot, ka dažādās ķīmiskās pārtikas piedevas, kā aspartams, kas ir cukura aizvietotājs un tiek likts visa veida saldumu ražotnes produkcijās, ir bīstams ne tikai mūsu fiziskajai, bet arī mentālajai veselībai. Masveida lietojumā ir mums visai pierasta piedeva- fluors,kas ir kā zobu pastās, tā arī ūdens piedeva ūdens apgādes sistēmās.

Smagie metāli, ko ieelpojam caur dažādu ķīmisko vielu atplūdes gāzēm un ieēdam ar pesticīdu apsmidzinātiem dārzeņiem, arī ietekmē mūsu epifīzes darbību.
Tālab vienīgais,kas iespējams darīt, ir pašizglītošanās konkrētajā jomā, kā arī apzināti sekot līdzi savam uzturam, izdarot veselībai nekaitīgas izvēles pārtikas iegādē, bet vislabāk- dota priekšroka pašu mājās vai uzticamu cilvēku audzētiem dārzeņiem u.c. pārtikas produktiem.


Vēl kā efektīvs profilakses līdzeklis ir meditāciju prakse, kurās ar vizualizācijas palīdzību tiek aktivizēta un stimulēta dziedzera darbība. DZĪVOT VESELĪGU DZĪVES VEIDU JAU IR LIELA DAĻA NO DZĪVOŠANAS ATBILDĪBĀ PAR SEVI, TĀTAD ARĪ PAR VIDI, KURU PAŠI VEIDOJAM.  

Informācija ir vērsta tikai ieskatam par tēmu.
Sīkāku info var meklēt:
http://laisma.1w.lv/559-ciekurveida-dzie…     latviešu val.
http://gaismasdarbinieki.blogspot.com/20
http://consciouslifenews.com/how-to-open…      angļu val.
http://www.draugiem.lv/#/user/675285/blog/?p=11462691