pirmdiena, 2014. gada 3. februāris

JAUTĀJUMI UN BENJAMINA KRĒMES ATBILDES

 (no žurnāla „Share International” vācu versijas 2013. g. decembra numura)

Jautājums: Vai Maitreja turpina sniegt televīzijas intervijas Krievijā? Ja tā ir, cik tās līdz šim ir bijušas? Līdz 2013. gada oktobrim to tur bija 26.
Atbilde: Maitreja ir sniedzis vēl trīs intervijas, tātad līdz šim ir sniegtas 29.


J: Vai Maitreja pašlaik sniedz intervijas tikai Krievijā?
A: Jā.

J: Vai Jūs uzskatāt, ka Pasludināšanas dienā bērni, jaunāki par 14 gadiem, ja arī neuztvers Maitrejas enerģijas un vārdus, tad tomēr izjutīs vispārējo eiforiju? Ko bērni piedzīvos šajā dienā?
A: Man nav nekādu šaubu par to, ka tie, kam būs mazāk par 14 gadiem, uztvers vispārējo satraukumu un samanīs, ka notiek kaut kas īpašs. Inteliģenti bērni negribēs tikt atstāti neziņā par to, kas notiek, un tādēļ jautās par to saviem vecākiem, bet telepātisko saiti ar Maitreju nesaņems.

J: Kuros dzīvniekos ir īpaši izteiktas telepātiskās spējas pret cilvēkiem?
A: Dzīvniekos, kas strādā kopā ar cilvēkiem: suņos, kaķos, zirgos, govīs, trenētos ziloņos un kamieļos.

J: (1) Vai ir daudz tādu cilvēku pasaulē, kam ir iedzimtas spējas komunicēt ar dzīvniekiem? (2) Vai šīm personām ir īpašs uzdevums būt par starpniekiem starp dzīvnieku un cilvēku valstībām?
A: (1) Jā. (2) Ne vispārēji, tikai atsevišķos gadījumos.

 
J: Kas vispārējā nostājā un priekšstatos par audzināšanu ir jāmaina visneatliekamāk?
A: Viss. Kopumā audzināšanas mērķi un metodes ir pilnīgi jātransformē. Kopumā šodienas tā saucamā izglītība ir vērsta uz to, lai izaugošos kvalificētu kādai darbavietai (pilnīgi vienalga, vai darbavieta ir vai nav). Nākotnes un īstā audzināšana sagatavos nevis darba pasaulei, bet gan dzīvei. Ar to es domāju izglītības un audzināšanas dimensijas paplašināšanu, lai jaunos cilvēkus sagatavotu dvēseles un garīgā kosmosa iepazīšanai. Nākotnē ikdienas pasaulē bērni satiks Meistarus un tad īstas audzināšanas dimensija pakāpeniski kļūs skaidra.

J: Ļoti daudzi jauni cilvēki šķiet neapmierināti, nelaimīgi vai bez cerībām – ko var darīt, lai šo bēdīgo situāciju mainītu?
A: Daudzi bērni šodien cieš no garīgā bada, kas noved pie augšminētās nostājas un bezcerības. Jaunais laiks sniegs ne tikai dalīšanos un taisnīgumu, pareizās attiecības starp cilvēkiem un mieru, bet arī garīgu uzmanību un mērķapziņu, kas šodien gandrīz pilnīgi trūkst.


J: (1) Vai kādi Jaunās pasaules kalpotāju grupas locekļi apzinās, ka viņi pieder kādai „speciālai grupai”? (2) Vai visi šīs grupas locekļi jau ir relatīvi tālu attīstīti – apmēram līdz otrajai iesvētīšanai un augstāk?
A: (1) Jā. (2) Nē, galīgi ne. Daži gan jau ir diezgan tālu attīstīti un strādā tieši kopā ar Meistariem, bet vairākums vēl nekad pat nav dzirdējuši par Meistaru pastāvēšanu un strādā Meistaru inspirācijā, kas viņus sasniedz filtrētā formā.

J: Kādēļ tagadnes mākslā (no 20. gs. beigām), ļoti vispārīgi jautājot, trūkst gandrīz jebkādas patiesi ģeniālas jaunrades? Šķiet, ka lielu glezniecības, teātra un mūzikas meistaru laiks ir pagājis.
A: Šis nav lielās mākslas ziedu laiks, bet ir virkne labu mākslinieku, kas pēdējā laikā ir miruši (Pikaso, Matiss, Kandinskis). Tomēr viņi nebija tik lieli mākslinieki kā Leonardo da Vinči, Rembrants un Ticians, kas visi bija Iesvētītie ar augstāku pakāpi par trešo. Pikaso un Matisam, abiem ļoti labiem māksliniekiem, bija 2.4 iesvētīšanas pakāpe. Tas izskaidro atšķirību. Nākotnē, ar ienākošā 4. un 7. Stara kombināciju, mēs varam piedzīvot neparastu mākslu uzplaukumu, kas pirmām kārtām attieksies uz mākslu dzīvot, kā to Alises Beilijas grāmatās pareģoja Meistars Džvals Kuls.


J: Grāmatā „The Gathering of the Forces of Light” (grāmata par gaismas spēkiem, kas nākošgad iznāks vācu valodā), 177. lpp. ir teikts, ka mēs inkarnējamies grupās, turklāt attiecību veids vai radnieciskās attiecības aizvien no jauna mainās. Tajā pašā lappusē bija teikts arī tas, ka no miljons pāriem varbūt ir tikai viens tāds, kurā partneri ir saderīgi visos piecos līmeņos (dvēselē, personībā, mentālajā, astrālajā un fiziskajā līmenī).
Es jautāju sev, kā šos abus izteicienus savienot, jo liekas, ka no tā izriet, ka mēs savus laulības partnerus izvēlamies no tā paša skaitliski ierobežotā karmiskā fonda, bet par spīti tam gandrīz nekad nenodibinām patiesi spirituālas laulības. Mans jautājums ir tāds: Kā mēs varam atrast kādu patiesi spirituālu partneri?
A: Ar darbu pie sevis un spiritualitātes attīstīšanu. Ar tagad klātesošajiem Meistariem būs daudz inteliģentāka pāru veidošana vai partnera atrašana.

J: Dažās lasītāju vēstulēs Meistars Jēzus reizēm darbojas kopā ar kādu mācekli. Vai Jūs varētu kaut ko vairāk pastāstīt par šiem mācekļiem? (1) Vai viņi ceļo cauri laikam un telpai kā Maitreja un Meistari? (2) Vai arī viņi dzīvo fiziskajā ķermenī kā Jūs un es? (3) Vai viņi ir iesaistīti arī darbā Meistaru atgriešanās labā?
A: (1) Nē. (2) Jā. (3) Jā, zināmā mērā.


J: Kas pieder Viedas Meistaru grupai? Un cik daudz viņu pavisam ir?
A: Hierarhija sastāv no trim lielajiem Kungiem – Kristus jeb Bodisatvas, Manū un Civilizācijas Kunga – kā arī no 60 Meistariem, kas visi ir 5. vai 6. pakāpes Iesvētītie. Hierarhijas pārskats ir dots Alises Beilijas grāmatā „Iniciācija – cilvēku un solārā Iesvētīšana” (izdevn. Lucis)

J: Kad uzceļos un pirms eju gulēt, tad es noskaitu lūgšanu jaunajam laikmetam un tēvreizi. Vai tā ir pareiza secība?
A: Jā un nē, nepastāv stingri noteikta secība.


J: Jūs un Jūsu Meistars esat daudzreiz paskaidrojuši, ka miljoni, ja ne miljardi cilvēku grib pārmaiņas un brīvību, taisnīgumu un brālību. Kā tad bez iepriekšēja ielūguma notiekoša Maitrejas un Meistaru atgriešanās var būt mūsu brīvās gribas ierobežošana, ja tik daudzi cilvēki ilgojas pēc tā, par ko iestājas Meistari? Vai Jūs, lūdzu, to nepaskaidrotu tuvāk?
A: Miljoniem cilvēku ilgojas pēc kāda Skolotāja vai Glābēja ierašanās, ar to vai citu vārdu, bet viss notiek likuma ietvaros, un šis likums pirmām kārtām attiecas arī uz cilvēku brīvo gribu. Vajag būt pietiekami daudziem cilvēkiem, kas paši grib šīs pārmaiņas un šo vēlmi izsaka darbos, lai šīs pārmaiņas pieņemtu konkrētas formas. Tādēļ tas arī ilgst tik ilgi, līdz vecie uzvedības veidi var tikt aizvietoti ar jauniem. Mēs visi neticam vienām un tām pašām lietām, mēs negribam vienu un to pašu cilvēcei. Daži apzinās cilvēces vienotību, kas citiem atkal trūkst. Tādēļ visam ir vajadzīgs laiks un enerģija, lai jaunās Ūdensvīra enerģijas varētu novest līdz pagrieziena punktam. Tas notiek šodien, un cilvēce sāk apzināties šīs perspektīvas.

 
http://www.draugiem.lv/#/user/2871393/blog/?p=11430782